Dit is een
Ster504c.png
KOOL

De wortel, ook wel peen, is een wezen op aarde, waarvan de gemiddelde mens niet een goed beeld van heeft. Dat komt namelijk omdat ze nooit echt zo goed onderzocht zijn. [3]

'k heb 'n lekkere wortel voor je!
Een prachtexemplaar van de wortel
Een prachtexemplaar van de wortel
Taxonomische indeling
Rijk Het Duitse
Stam Niet die van een boom
Geslacht Nee
Algemene informatie
Voedsel Aarde[1]
Leefgebied Moestuintjes en akkerlanden
Intelligentie Min of meer
Natuurlijke vijanden Het konijntje
Uiterlijke kenmerken
Kleur Normaliter oranje, maar andere kleuren komen ook voor.
Speciale kenmerken 's-Nachts vallen ze hun vijanden aan
Aaibaar Nee, ze bijten [2]
Portaal  Portaalicoon Biologie

Des avonds eet ik nog een wortel, en rijd dan op een weg van mortel.
~ Drs. P over wortels

Rassen wortelsBewerken

Net zoals bij honden en mensen komen er bij wortels ook rassen voor. Hier een de opsomming:

Gewone wortelBewerken

De meest bekende wortel is de gewone wortel (Carota carota). Deze komt -behalve zijn natuurlijke habitat- ook voor in huis, tuin en keuken.

MiniwortelBewerken

De minst bekende van alle rassen, de miniwortel (Carota minuscula). Sommige wetenschappers claimen dat hij niet eens bestaat.[4]

SuperwortelBewerken

De superwortel (Carota superior) schijnt de geheime identiteit van verschillende superhelden te zijn. Er zijn ook nog onderrassen, zoals de Carota superior duperior en de Carota superior ueberior.

 
De monsterwortel
 
Vrouwen in de zwangerschap worden aangeraden om geen monsterwortels te eten, het kind zou er nog wel eens zo uit kunnen zien.

MonsterwortelBewerken

Eigenlijk is de monsterwortel (Carota monstra) geen wortelras, maar een misvorming van een ander ras. Maar wetenschappers menen dat het een apart ras is zodat ze meer subsidie krijgen voor hun onderzoek naar wortels. [5]

Het nut van wortelsBewerken

 
Uit onderzoek blijkt ook dat wortels helemaal niet goed voor je ogen zijn!

Op het moment hebben wortels geen nuttig gebruik in het dagelijks leven. Wetenschappers ontdekten zelfs dat ze alleen maar in de weg zitten. Wanneer zij groeien in de grond putten ze de aarde uit. Al het olie, gas en metaal komt in het bezit van de wortel, zodat er voor ons niets overblijft.

Wat te doen als je een wortel tegenkomtBewerken

Stelt U even voor, U loopt over straat, een weiland of door het bos. En opeens gebeurt het! U hoopte dat U hem nooit tegen zal komen: de wortel. Verwacht U zo een geval, leer de volgende stappen uit je hoofd.

Stap 1Bewerken

Raak vooral niet in paniek. Wortels worden zeer agressief als men wild gaat doen. Probeer heel diep in te ademen, en heel rustig weer uit. In... uit... En kijk de wortel vooral niet in het gezicht aan.

 
Eet smakelijk

Stap 2Bewerken

Probeer te herinneren wat U ook alweer moest doen. Mocht U dat niet weten, ga naar stap 3. Kent U ze wel, mag U die overslaan en beginnen aan stap 4.

Stap 3Bewerken

Ga heel sneaky als de wiedeweerga terug naar huis. Leer de stappen nogmaals en schaamt U! Begin weer bij de inleiding.

Stap 4Bewerken

Loop heel rustig naar de wortel en leid hem af door met Uw vingers te dansen. U kunt U natuurlijk ook vermommen als een konijn. Wortels zijn bang voor konijnen en zullen verstijven van angst. Maar blijf het beest benaderen.

Stap 5Bewerken

Grijp de wortel bij zijn strot en knijp heel hard. Zorg ervoor dat de wortel niet, maar dan ook vooral NIET uit Uw handen glipt. Wanneer het arme dier is gestikt, past U dan vooral op: ze zullen blijven leven. Houdt de wortel dan ook gevangen in de Carokooi 3000, binnenkort verkrijgbaar op de OnMarkt.

Bekende wortelsBewerken

ReferenciesBewerken

  1. dat zou verklaren waarom wortels het liefste onder de grond zitten, ze eten aarde.
  2. Dat kwam voort uit het eerste onderzoek naar wortels.
  3. Hoe komt de schrijver dan aan al die informatie?, zal de oplettende lezer wel denken. "Niet zo goed" betekend geen "niet" en de gelukte uitslagen uit onderzoeken dienen als bron voor deze pagina.
  4. Ze zijn zó klein, je ziet ze nauwelijks! zeggen ze. De grootte van de wortel belemmerdt de mogelijkheid naar onderzoek. Maar omdat de pers en mensen er toch dingen over weten staan de wetenschappers onder druk, dus zeggen ze maar dat -ie niet bestaat.
  5. Door die laatste zin loopt de schrijver van deze pagina gevaar voor eigen leven op.