Illustratie uit het book On the Origin of Wuppies

De Wuppie (Wupius Albertinus Heijnianum) is een soort goudvis die na het kruisen met een guppie is geëvolueerd tot een pluizig amfibisch wezen. Het diertje wordt veel als huisdier gehouden, en doordat het in tegenstelling tot de goudvis niet van water afhankelijk is, vergezelt het de mens vaak tijdens wandelingen buiten. "Schat, ik ga even de wuppie uitlaten" is wereldwijd een veelgehoorde kreet. Zoals de goudvis, is ook de wuppie doorgaans oranje van kleur. Het verschijnsel albinisme is de wuppie echter niet vreemd, niet zelden treft men totaal witte wuppies aan.

Evolutie - amfibisch stadiumBewerken

Over hoe de wuppie een amfibisch wezen is geworden, bestaan er verschillende theorieën. Volgens de meest gangbare ligt de oorzaak ervan erin, dat zeer veel mensen hun goudvissen vergaten eten te geven. Alleen die goudvissen die amfibische eigenschappen ontwikkelden en zo zelf buiten de vissenkom hun voer zochten, konden dit overleven. Naar wordt verondersteld, vonden mutaties plaats in het genetisch materiaal van de vissen, onder invloed van genetisch gemanipuleerd vissenvoer. Het evolutieproces voltrok zich over de duur van miljoenen jaren.

Evolutie - landstadiumBewerken

Naarmate de wuppie steeds meer op land leefde, raakte het de gestroomlijndheid kwijt die het ooit nodig had om efficiënt te kunnen zwemmen, kreeg het rondere vormen, en werd het pluiziger. Ook de staart had het niet meer nodig, dus ook die liet het diertje na verloop van tijd achterwege. Er zijn fossielen gevonden van tussenvormen tussen de goudvis en de wuppie, die bijna volledig rond van vorm zijn, maar toch ook een staart hebben. Een wuppie die zich in het water bevindt, zal niet zwemmen, maar wel blijven drijven. Het vermogen te kunnen zwemmen is het diertje echter niet volledig verloren.

 
Wuppies waaronder twee die te veel vissenvoer hebben gegeten

Intelligent designBewerken

De aanhangers van de intelligent designtheorie geloven niet in deze evolutie en menen dat de wuppie is gecreëerd door een opperwezen, de Wubbo.

GebruikBewerken

Als huisdier vervult de wuppie (Wupius domesticus) duidelijk een niche: Hoewel ook bijvoorbeeld honden uitgelaten kunnen worden, zijn deze dieren:

  • veel groter,
  • luidruchtiger en vaak ook
  • opdringeriger

dan de bescheiden wuppie. In tegenstelling tot andere kleine huisdiertjes zoals

  • hamsters en
  • parkieten,

zal een wuppie als deze op kleding wordt meegedragen, niet over de kleding heen gaan kruipen, maar netjes op de plaats blijven zitten. In combinatie met de oranje kleur zorgt deze eigenschap ervoor, dat de wuppie veel op kleding wordt meegedragen tijdens manifestaties van oranjegekte.

Wuppies communiceren niet op een door de mens hoorbare frequentie, maar op een ultrasone frequentie ergens tussen de 150 en de 160 gigahertz. Wuppies hebben een zeer ingewikkeld sociaal leven, wat voor mensen maar moeilijk te begrijpen valt. De taal van de wuppies is tot op het moment van schrijven nog niet ontcijferd, maar onderzoekers hebben laten weten al in een vergevorderd stadium te zijn met het decoderen ervan.

 
Artist impression Wuppieplanet, op basis van de recentste inzichten

Wel is aangetoond dat de wuppies een processorsnelheid hebben van 2000 GHz, waardoor zij een enorme voorsprong hebben op de gehele mensheid qua genialiteit. Volgens betrouwbare bronnen zijn er ook reeds wuppies gesignaleerd buiten ons sterrenstelsel, betrouwbaar bewijs hiervoor is helaas nog niet gevonden.

Invasies en andere Grote GeruchtenBewerken

De Grote Invasie van 2006Bewerken

Meest recentelijk, tijdens het WK 2006, zijn er steeds meer in Nederland gesignaleerd. Alles wijst erop dat het begin van deze invasie is begonnen in de supermarktketen Albert Heijn. Geruchten gaan dat na het uitroeien van de hamsters in de winkels, de Wuppies het bestuur hebben overgenomen. Dit heeft geresulteerd in een ingenieuze actie om de Wuppies te laten infiltreren in het gemiddelde huishouden. Door middel van het zogenaamde 'Wuppie-Lied' worden mensen gedwongen om naar de supermarkt te gaan en daar inkopen te doen. Als er drie Wuppies gestationeerd zijn, wordt er een commandant heen gestuurd onder de codenaam 'Megawuppie'. Deze coördineert verdere handelingen in en rond het huis van het slachtoffer. Vooralsnog is nog niet bekend wat de plannen van de Wuppies zijn, maar het beste is om constant op je hoede te blijven.

Op dinsdag 20 juni 2006 is bekend geworden dat het plan van de Wuppies is verijdeld. Er schenen 15 miljoen Wuppies actief te zijn geweest en een slordige 770.000 Megawuppies. Het nieuws werd gebracht alsof het concern Ahold alles weer onder controle had en niks van een 'geheime actie' afwist. Toen deze berichten het Nederlandse volk bereikten, was een groot deel verontwaardigd over het aflopen van de actie. Velen waren nog zo onder invloed, dat er handtekeningenacties zijn opgestart om de Wuppies weer terug in de Albert Heijn te krijgen.

Namaak WuppiesBewerken

Helaas zijn er ook mensen buiten de AH-kweekservice die illegaal Wuppies kweken, dat als gevolg heeft dat er Wuppies in openbare ruimtes worden verhandeld. Zoals men op de open dag van de luchtmacht kon ervaren, werden er Wuppies met andere kleurcombinaties en in andere vormen verspreid. De Wuppies die daar verschenen hadden buiten een bolletje als lichaam ook nog extra kleine bolletjes zodat de Wuppie de vorm kreeg van een helikopter. Deze Wuppies zijn de grote vijand van de Albert Heijn Wuppies en zijn bezig een luchtaanval voor te bereiden. Wanneer de luchtaanval zal plaatsvinden is nog onbekend bij de AIVD. Wel is bekend dat er na het verspreiden van de Wuppies, verscheidene mensen ernstig ziek zijn geworden.

Brabantse scholenBewerken

In 2012 werd bekend dat op scholen in Brabant (ja, ze zijn er nog wel) er elk jaar veel brugklassers wuppies zijn die de boel onveilig maken. De andere leerlingen van de scholen hebben er een hekel aan. De wuppies worden vooral aangetroffen ondersteboven boven prullenbakken of in afgesloten kluisjes

WedstrijdenBewerken

De AH-Wuppiebond heeft een fotowedstrijd uitgeschreven, wie de mooiste/origineelste wup op de foto zet, kan een barbecue winnen!!!

Wuppie-opvang in het wuppiehotelBewerken

Inmiddels zijn er bij ongeveer 60% van de Nederlandse gezinnen 1 of meer wuppies in huis. Helaas worden er steeds vaker wees- en zwerfwuppies gezien. Ook blijken wuppies net als huisdieren tijdens de vakantieperiode massaal op parkeerplaatsen uit de auto te worden gezet. Daarom is er een landelijk wuppie opvangcentrum opgezet en kunnen wees- en zwerf wuppies nu worden ondergebracht in een asiel in het wuppiehotel in Landgraaf. WuppieHotel.NL organiseert reizen en activiteiten voor alleenstaande wuppies en wuppiegroepen. Om onbekende redenen hebben alle deuren in het wuppiehotel een ronde vorm. Met Pinksteren wil men een concert voor de Wuppies organiseren: PinkWup.

Zie ookBewerken

  Hierbij Ontvangt U de 1e Prijs
voor het meest Wuppiïstische artikel op Oncyclopedia.


Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
26 februari 2007
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.