Zoogdieren

(Doorverwezen vanaf Zoogdier)
Animalis Mortus
Giraffus Likkius
Zoog-dier
Gollum Silvæ Bushionis
Emo Inhumanis

Zoogdieren zijn eigenlijk gedegradeerde vormen van leven tegenover de mens.

De zoogdieren zijn nader bekeken vrij speciale wezens. Zij worden opgedeeld in 5500 soorten waarin men nog veel variëteit aantreft. We nemen even een voorbeeld. Een koe is een zoogdier, een bosaap ook. Dan is het niet moeilijk om meteen de conclusie te trekken dat een mens met een laag IQ misschien wel eens onder de term "zoogdier" kan vallen.

Zoogdieren zijn ook dieren...
~ Kapitein Overduidelijk

EigenschappenBewerken

Warmbloedig of koudbloedig hangt af van het humeur dat een zoogdier heeft. Als het eten en drinken krijgt, is het content. Een zoogdier wordt ook blij wanneer men zijn bevelen opvolgt en wanneer alles volgens het dier goed verloopt. Spreekt men een zoogdier tegen, of doet men anders dan het zoogdier verwacht, wordt het bang en als reactie op de angst boos.

Sommige zoogdieren kunnen spreken. Vele anderen ook weer niet. Dat hangt af van persoonlijkheid tot persoonlijkheid. Als het zoogdier een slechte jeugd gehad heeft, of het heeft iets ernstigs meegegemaakt waardoor het innerlijke helemaal overhoop gehaald werd, dan zou het wel eens kunnen zijn dat het zoogdier niet kan of wil spreken. Therapie kan in sommige gevallen helpen. Soms ook weer niet. Het is bijvoorbeeld al bewezen dat giraffen niet kunnen spreken, omdat hun obsessie voor sommige lekkere plantensoorten zó groot is, dat ze geen nood hebben aan spreken, laat staan een taal hebben. Weet dat alle andere zoogdieren die wél kunnen spreken ook niet allemaal perfect zijn en dat hetgeen wat uit hun mond komt ook niet al te kosjer is. Soms gaan er ook andere dingen in de mond die ook niet al te katholiek zijn. Dus het nut van spreken wordt hedendaags ook erg in vraag gesteld.

Melk! Dat is iets dat alle zoogdieren gemeenschappelijk hebben. Melk is een vrouwelijk product dat af en toe wordt gecommercialiseerd. Men voedt er zijn telgen mee op alle soorten wijzen. Men kan melk gewoon zo drinken van de vrouw, als het ware een tapkraan, of men kan melk ook via een omweg toedienen in de vorm van yoghurt, chocomelk (alleen van de bruine vrouwen), kaas, boter (niet echt om zo te eten, maar toch...) enzovoort.

VoortplantingBewerken

Hahaaaa! Nu komen we aan het leukste deel...

Bij alle zoogdiersoorten vindt de bevruchting inwendig plaats, waarbij een penis het sperma in de vagina brengt. En daarna komen de kindjes!

O... u wou meer lezen? Dat gaat niet door, pervers manneke!

LichaamstemperatuurBewerken

Er zijn verschillende aggregatietoestanden waarin het zoogdier zich in kan bevinden:

  • Absolute nulpunt
  • Normaal
  • Beetje heet
  • Kokend
  • Alarmpeil

Bij het absolute nulpunt is het zoogdier asociaal en reageert het erg koel tegenover zijn medezoogdieren. Het wil met niets of niemand meer te maken hebben en isoleert zich. De toestand kan kritiek zijn waardoor sommige zoogdieren geen medezoogdieren als vriend meer hebben. In sommige gevallen begint het zoogdier zichzelf dan te haten en wordt het een absoluut nulpunt. Wanneer een zoogdier normaal is, is er niets aan de hand en valt er evenmin iets te merken aan de temperatuur van het zoogdier. Een beetje heet wordt een zoogdier wanneer het bedreigd voelt door andere zoogdieren omdat het niet wordt serieus genomen door zijn medezoogdieren. Hierbij wordt er wel eens gesproken van het hoofd koel te houden zodat het zoogdier niet riskeert te smelten of reeds meteen te verdampen. Een zoogdier moet dus tegen veel kritiek, tegenslagen en teleurstellingen kunnen om dus niet tot het alarmpeil van de kritieke toestand te komen. De laatste stap is namelijk de ergste, die voor een zoogdier te vermijden is.

Huid en haarBewerken

Ik eet je op met huid en haar!
~ Wolf tegen de grootmoeder van Roodkapje

De zoogdieren zijn de enige dieren met een met haren bedekt lichaam. Sommigen hebben zacht haar, anderen mooi haar. Weer anderen bruin of blond haar en van de laatste saaie soort zoogdieren: grijs haar. Bij sommige zoogdieren is grijs haar uiterst te vermijden aangezien ze met grijs haar blijkbaar worden verstoten uit hun gemeenschap. Wie grijs haar heeft, wordt aanzien als de zwakkere in de gemeenschap en wordt liefst zo snel mogelijk gedood door de medezoogdieren in de groep. Tegenwoordig vinden zoogdieren allerlei middeltjes om hun grijs haar te verdoezelen. Al lukt dat niet altijd. In het laatste geval wordt dat ook meteen herkend en spoedig bestraft. De functie van de huid is om een isoleerdende ondervacht te behouden.

De huid bestaat gewoon om de organen en alles wat in het lichaam van het zoogdier zit bijeen te houden en om te vermijden dat het schepsel niet als een vormeloze pudding uitelkaar valt. Stel u voor: wat zou een zoogdier zijn zonder huid? Een aap zou bijvoorbeeld geen tocht door de jungle kunnen maken. Zijn nieren zouden halverwege aan een takje hangen. Zijn darmen zouden her en der verspreid liggen als roze tuinslangen zonder watertoevoer. Of zijn hersenen zouden - voordat de aap in kwestie het goed beseft - ergens dobberen op het stromende water van een beekje...

Schedel en gebitBewerken

De schedel is een soort omhulsel gelijkend op beton dat veronderstelt een wit-grijze massa te beschermen, genoemd hersenen. Er zijn sommige soorten zoogdieren die wat minder hersenen hebben dan anderen, waardoor de functie van de schedel in feite beperkt wordt tot - na het afsterven - een voetbal tussen de medezoogdieren van die soort. Sommige schedels hebben blijkbaar ook het nut om in een museum als versiering te dienen. Ach ja, ze doen maar...

Het gebit van een zoogdier is aangepast aan het dieet van de soort. Sommige zoogdieren hebben de gewoonte om sigaretten of tabak te eten, waardoor hun gebit geel tot zelfs zwart wordt. Deze artistieke kunstvorm van verkleuring is erg populair onder de mens, maar het kostenplaatje van dat is wel erg groot (daar trekken ze zich blijkbaar niet zoveel van aan). Sommigen smeren hun gebit in dagdagelijks met een witte crème, in de hoop dat ze hun tanden wit worden. Ze doen dit omdat het hip is. Deze crème is niet te verwarren met vlekverwijderproducten (Dash, Vanish, ...).

Afstamming en ontwikkelingBewerken

Vroege ontwikkelingBewerken

Zoogdieren zijn geschapen door God, daar is geen discussie over mogelijk.

Zoogdiergroepen in het CenozoïcumBewerken

Dat boeit eigenlijk niet. Ze zijn toch allemaal dood.


Zie ookBewerken

Voor de uilskuikens die de afgelopen eeuwen onder een rots hebben gelegen zonder krant of Twitter, heeft Wikipedia ook een artikel over: Zoogdieren.