Vuvuzela

(Doorverwezen vanaf Zuid-Afrika)
      Oeps! Bedoelde je soms Venezuela? Waarschijnlijk niet...

Vuvuzela is een land in Zuid-Afrika, gelegen in het continent Afrika. Het is het meest zuidelijke land in Afrika en staat bekend om zijn bijengeluiden. Vuvuzela is naast de naam van het land tevens de benaming van het nationale wapen (een toeter-achtig verschijnsel) waar de naam ook vandaan kwam van het land. Het land kwam aan zijn naam door een "Vuvuzelaoorlog" omdat een mondiale maffia-organisatie genaamd de FIFA de vuvuzela's met de bijbehorende culturen wilden uitroeien omdat zij waarschijnlijk het WK voetbal zouden ruïneren door de herrie die van de vuvuzela komt.

Vrijstaat Vuvuzela
Vuvuzela flag.png
Vuvuzela COA.png
De vlag van Vuvuzela, met een vorm van een vuvuzela.
Het landswapen van Vuvuzela met de belangrijkste 5 vuvuzela's.
Basisgegevens
Talen Afrikaans en BZZZZZZZZ!
Hoofdstad Kaapstad
Regeringsvorm Bananenrepubliek
Religie Die Bokke
Inwoners 49.320.000 waarvan 29.000.000 zwarten, twee koeien en de rest blank
Staatshoofd Jakob Zoema
Overige
Volkslied Ke Nako!
Motto BZZZZZZZZZZZ!
Munteenheid Rand, klif en steentjes
Traditioneel eten Braai, braai, braai, braai en wijn
Portaal  Portaalicoon Land

BZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ!
~ Vuvuzelaanse wijsheid

WIE ZIT ME VERDOMME NOU TOCH DE HELE TIJD TE ROEPEN?!! IK BEN HIER!!!
~ Een boze bij over bovenstaande wijsheid.

GeschiedenisBewerken

Vuvuzela kent een aparte maar rijke geschiedenis aan zwarten, blanken, toeters en bellen, maar ook bloed.

Vroegere geschiedenisBewerken

 
Het oorspronkelijke Afrikaanse volk met hun wapen in de aanslag, tegen de vijand.

Ergens in de middeleeuwen, toen de mensen eindelijk begonnen te leren dat de guillotine een goed alternatief was om de vijand uit de weg te ruimen (maar zelf met de lijken en de hoofden opgescheept te zitten) ging het volk in het zuiden van Afrika zich volledig tegen de grootmachten keren. Zij trommelden toeterden hun nomadenvolkje op om in massale aantallen in de aanval te gaan. Echter, hadden ze niets behalve een aantal stokken, wat olifanten, luipaarden, prehistorische pletterpetten en toeters. Tijdens deze oorlog om de machtsstrijd was driekwart van het nomadenvolkje uitgeroeid inclusief de volledige grootmachten met koning en al. Zaka Zulu, de leider van het nomadenvolkje riep direct Zaka-Zulu uit, als onafhankelijk stuk land waar het nomadenvolkje zich kon vestigen.

NederlandBewerken

In 1647 strandde er een Nederlands schip aan de kust van het grondgebied van de nomaden die echter geen nomaden meer genoemd konden worden en begonnen om het volk terug te dringen naar ene apart stuk land dat men nu Lesotho noemt. De Nederlanders namen een klein stukje grond in beslag als opslagpunt (Kaap de Goede Hoop) terwijl ze een deel van de grond dat nu Namibië heet aan Duitsland verkochten. Hierdoor werden Nederland en Duitsland uiteindelijk "dikke vriendjes" met elkaar. het andere deel dan men voor het gemak Zuid-Afrika noemden hielden ze voor zichzelf, al werd het nooit als een kolonie beschouwd.

Zuid-AfrikaBewerken

Toen de Nederlanders noodgedwongen al haar kolonies moest inleveren van de helft van de wereld omdat het in Indonesië uit de hand liep werd Zuid-Afrika onafhankelijk. Het oorspronkelijke volkje kon weer naartoe gaan waar ze wilden en weer teruggaan naar Zuid-Afrika, hun voormalige Zaka-Zulu terwijl een kwart in Lesotho bleef. Zuid-Afrika begon langzaam weer te groeien maar omdat er in het land vanwege de Nederlanders veel blanken bevonden begonnen zij zich langzaam hetzelfde ritueel te herhalen wat de Nederlanders in de koloniale tijd ook al deden - de zwarten uitsluiten en stamppot laten importeren per vliegtuig (ditmaal niet per boot) omdat men de rijst zat begon te vonden. Dit begon pas helemaal toen er ook een blanke aan de macht kwam in Zuid-Afrika.

ApartheidBewerken

 
Een gebruikte vuvuzelabuks in kogeluitvoering van uit de anti-apartheidsoorlog. Vanwege de grote loop kon er toentertijd meer modder uitkomen en bij een schot maakte de vuvuzelabuks meer lawaai dan een andere luchtbuks.

Een apart hoofdstuk in de geschiedenis van Vuvuzela (toen Zuid-Afrika) is dat er een Apartheid ontstond. Dit hield in dat de zwarte mensen buiten- en uitgesloten werden door de blanken van alles en nog wat. De blanken waren namelijk de rijkste en de zwarten altijd arm. Zo ging het nu eenmaal toentertijd. Deze tijd hield een enorm lange tijd aan, men accepteerde het wel, maar op één moment stond er iemand op, ging direct weer zitten, werd gedeporteerd naar Robbeneiland en werd in de gaten gehouden. Zijn naam was Nelson Mandela. Toen hij weer vrijkwam stond hij wéér op, blééf staan en begon alle zwarten met zich mee te krijgen om de Apartheid af te schaffen. De blanken waren hier volop tegen omdat zij aan de macht waren en de zwarten toch arm waren. Toch ontstond er een kleine oorlog, de blanken met hun tanks en andere wapens, de zwarten met stenen en vuvuzela's. Deze strijd ging er bloederig aan toe en er vielen veel doden. Deze strijd leek gewonnen te worden door de blanken, maar toen de zwarten óók aan wapens kwamen ging het fout: de zwarten kregen het idee om de wapens te combineren met de vuvuzela's en gingen modder in de lopen doen in plaats van kogels omdat men simpelweg geen kogels had - de puddingbuks was in principe geboren! Deze uitvinding bleek een doorslaggevend iets te zijn en de zwarten zo ver in hun strijd waardoor de regering en de andere blanken gedwongen werden om de Apartheid af te schaffen omdat de zwarten alle gebouwen in de brand te steken. Mandela kwam uiteindelijk aan de macht en tekende de officiële verklaring dat het einde van de Apartheid aldaar was.

VuvuzelaoorlogBewerken

Toen men de Apartheid een aantal jaar later eenmaal nog steeds niet vergeten was, kwam er opeens een bericht dat een wereldwijde maffiaorganisatie genaamd FIFA een wereldkampioenschap voetbal wilde gaan houden in Zuid-Afrika. Mandela, die onder andere geholpen heeft om van de Apartheid af te komen was hier heel blij mee omdat hij Zuid-Afrika bij elkaar wilde hebben. Samen in één Zuid-Afrikaanse ploeg die voetbalt om een beker die zogezegd erg veel waarde heeft. Toen de grote opening van het toernooi daar was kreeg men al snel te maken met de snel opdoemende vuvuzela. De Vuvuzelanen begonnen uit vreugde te toeteren omdat dit één van de blije dagen was uit hun lange dagen omdat er verder weinig te beleven viel. Echter dreigden de FIFA en verscheidene televisistations met een uitbanning van de vuvuzela tijdens de wedstrijd omdat deze vervelend werden gevonden. De regering van Zuid-Afrika weigerde echter en gaf aan dat dit WK voetbal op Zuid-Afrikaans grondgebied plaatsvond en de FIFA daar niets in te zeggen had. Hier werd men boos om en uit protest begon men massaal op de vuvuzela te spelen tijdens het gehele toernooi. De FIFA was het hiermee natuurlijk niet eens en besloten om in plaats van de vuvuzela, het volk zelf uit te roeien (de vuvuzela eigenlijk ook d.m.v. huiszoekingen, razzia's e.d.). Dit was voor Zuid-Afrika het gat aan de onderkant van de emmer waardoor de emmer leegliep aan de onderkant (armoede verklaart dit aparte gezegde voldoende) en begon om de FIFA-troepen zelf aan te vallen door hun vuvuzelabuksen (in moderne kogel-, bazooka- en sniperuitrusting) tegen de FIFA te gebruiken. Dit leverde wederom een bloederige veldstrijd tussen de FIFA en de Zuid-Afrikaanse knokploegen die eindigde in 1-1 en later in 4-5 voor Zuid-Afrika met penalty's. De toeschouwers (hooligans, echter) begonnen in massale aantallen "Vuvuzela! Vuvuzela! Vuvuzela!" te schreeuwen uit protest en uiteindelijk brak men uit het stadion en ging meevechten op het veld. Nadat iedereen werd weggestuurd door de VN-ploegen werd deze strijd gestaakt en afgelast. Gele kaarten vielen er overigens niet, maar wel rode kaarten vanwege de bloederige toestanden, want de gele kaarten werden allemaal daardoor rood. Het Zuid-Afrikaanse volk was in feest omdat de FIFA weggejaagd was. Men besloot ook dat de naam Zuid-Afrika veranderd moest worden en men doopte het in "Vuvuzela" omdat men de naam "Zuid-Afrika" nogal simpel vond en logisch (net als Johan Cruijff).

GeografieBewerken

Vuvuzela heeft wat weg van de DDR en Italië omdat er ook daar een gat in het land zit (Italië heeft er dan weer twee), namelijk Lesotho. Een overgebleven stuk grond waarmee tot 2003 men niet wist wat men ermee moest doen. Het was te nutteloos om er iets mee te kunnen, dus het land werd onafhankelijk verklaard en weggegeven door het symbolische bedrag van R 3.912.000 R 1. Qua ligging is het land het meest zuidelijke puntje van het continent Afrika.

Er is bij velen veel verwarring wat de hoofdstad is van Vuvuzela, omdat sommige atlassen zelfs aangeven dat er drie zijn, namelijk Pretoria, Kaapstad en Bloemfontein, de ander weer dat de hoofdstad Kaapstad is en de andere andere weer dat het Pretoria is. Wat de de enige echte officiële hoofdstad is van Vuzuzela weet niemand. Zelfs het eigen volk niet.

CultuurBewerken

 
Echte Vuvuzelaanse vuvuzela-muziek.

De cultuur in Vuvuzela kan in twee woorden worden samengevat: "BZZZZZZZZZZ!" en "PWÀÀÀÀÀÀÀP!". Het eerste woord is de samenvatting in grote aantallen van Vuvuzelanen en het tweede woord is meestal onderling. De vuvuzela (toeter) is voor het volk in principe het voorwerp waar men het trotst op is. In sommige stammen wordt er zelfs gestreden om wie de langste vuvuzela heeft, want hoe langer de vuvuzela, hoe beter het is voor de houder ervan.

VolksliedBewerken

Het volkslied van Vuvuzela kent geen tekst, net als het Spaanse volkslied, maar wel een titel, namelijk Ke Nako. Echter is de muziek is volgens vele volksliedkenners wel één van de fascinerendste. Gespeeld met het wapen van Vuvuzela, de vuvuzela (toeter) zelf, door de nationale concertvereniging.

 
De muziek van het volkslied van Vuvuzela.

Zie ookBewerken

 
Afrika

Algerije · Angola · Bassaland · Benin · Botswana · Burkina Faso · Burundi · Centraal-Afrikaanse Republiek · Comoren · Niet-meer-Belgische Republiek Congo · Niet-meer-Franse Republiek Congo
Carthago · Djibouti · Egypte · Equatoriaal Guinea · Eritrea · Ethiopië · Gabon · Gambia · Ghana · Guinee · Guinee-Bissau · Ivoorkust · Kaapverdië · Kameroen · Kenia · Lesotho · Gadaffië
Madagascar · Malawi · Mali · Marokko · Mauritanië · Mauritius · Mozambique · Namibië · Niger · Nigeria · Oeganda · Rwanda · São Tomé en Principe · Sauriër Jungle · Senegal · Seychellen
Sierra Leone · Somalië · Soedan (Noord · Zuid) · Swaziland · Tanzania · Tsjaad · Togo · Tuinesië · Vuvuzela · Westelijke Sahara · Zambia · Zimbabwe · Zuid-Afrika

Aan de schandpaal genageld! Vastgenagelde versie:
8 juli 2010
Dit artikel is een verschrikking! Daarom is het vastgenageld aan de schandpaal zodat iedereen er rotte groenten tegenaan kan gooien.