Zwembad

Een publiek zwembad.

Een zwembad is een bouwwerk waarin de mens niet leven kan. Zwembaden zijn over het algemeen kuilen die bestaan voor 1,2% uit tegels, zeil, rubber of ander materiaal, dat dient als wand om de overige 98,8%, bestaande uit zuurstof, dihydromonoxide (in de volksmond "water" genoemd), chloor, bladeren, eendjes en plastic, in de kuil te houden.

Mensen kunnen niet overleven in zwembaden in verband met de onmogelijkheid te kunnen ademen en de sneller rimpelende huid (een hel voor de vrouw). Desondanks bevinden veel mensen zich in zwembaden, vaak bij hoge temperaturen waarbij het klaaggehalte dominant wordt t.o.v. het weldenkendheidsgehalte van de mens, waardoor mensen gekke dingen gaan doen om verkoeling te zoeken. Het is bekend dat koud water een verkoelende werking kan geven en omdat de mens aan grootheidswaanzin lijdt is een voetenbadje niet genoeg en wordt er al gauw de keuze gemaakt voor een geheel zwembad dat het lichaam volledig kan bedekken met dit dodelijke water.

De aparte status van het verstand van mensen wordt bevestigd doordat mensen de kuil dieper graven dan goed voor ze is - d.w.z. dat het zwembad dieper is dan dat ze hun hoofd boven water kunnen houden. Dit is uiteraard buitengewoon gevaarlijk en een teken van levensmoeheid bij velen, maar zelfs een pierenbadje kan al levensontnemend zijn bij verkeerd gebruik.

Een zwembad na een vuilbakparty.

Ondanks dat zwembaden zeer gevaarlijk zijn en mensen tóch zo dom zijn om zwembaden te gebruiken, is er nood aan een uitleg hoe een zwembad juist te gebruiken is.
Ten eerste wordt het afgeraden om met kleren aan het zwembad te betreden. Buiten dat dit niet comfortabel is, zorgt water voor een grotere dichtheid bij kleding omdat water kleding absorbeert... of de kleding water. Hoe dan ook: het is gevaarlijk, hooguit een kort broekje en een bikini bij het passende geslacht is nog wel te doen voor mensen, maar met winterjas, dikke broek, bergbeklimmingsschoenen, bivakmuts, tweelaags hemden, een thermo-onderbroek en geitenwollen sokken zinkt de mens als een baksteen naar de bodem om daar vervolgens niet meer levend uit het water te komen.
Ten tweede is het afgeraden om in het zwembad te zitten of te liggen als de bodem te diep is. Dit is te meten door met de pink VOORZICHTIG in het water te gaan, erin te roeren en uzelf vervolgens in het water te laten kieperen. Als u uw pink boven water kan houden en u (indien u uw pink kwijt bent geraakt bij de val) in het zwembad kan lopen (wat een wonder is voor water) is het niet te diep. Als u echter én uw pink niet meer kan vinden, én de grond niet meer voelt met beide benen (in verticale stand, maar dan moet u wel weten waar boven is), én begint te spartelen, én de gedachte krijgt dat u als de wiedeweerga uit het water wilt, is het te diep. Aangeraden wordt om bij deze test de kledingsvoorschriften na te volgen.
Ten slotte is het niet de bedoeling dat u gaat lopen in een zwembad - dat kunt u op de stoepstenen en op zand bijvoorbeeld ook, daar heeft u geen zwembad voor nodig. Sterker nog, lopen wordt in een zwembad zelfs bemoeilijkt omdat water niet wilt dat u erin loopt. Het is bijvoorbeeld onmogelijk om in het water te rennen als Usain Bolt. De juiste manier van voortbewegen in het water is zwemmen. Kunt u dit niet? Dan mag u het zwembad niet in, tenzij u opblaasbandjes hebt, maar dan krijgt u waarschijnlijk de Mobiele Eenheid met sluipschutters incluus op uw dak vanwege de opblaasbandjes en de kreet dat het water te "Ha, la'maar, da' ha'k 't bar koud!" die zij als terroristisch kunnen opvatten en u alsnog als een gieter het water in knalt (met buik eerst is zeer onplezierig).

Een zwembad is overigens erg geschikt voor het spelterrein van een potje onderwaterdammen.

Zie ookBewerken


Is't gebouwd, goedkoop of duur? Twijfel niet: architectuur!

Achmeatoren · Atomium · Berlijnse Muur · Bibliotheek · Bordeel · Brug · Café · Chinese Muur
Eiffeltoren · Euromast · Flat · Hotel · (Eigen) Huis · Kasteel · Koeltoren · Museum
Oncyclopediagebouw · Psychiatrische inrichting · Restaurant · Rotonde · Taj Mahal · Tunnel
Vogelhuisje · Witte Huis · World Trade Center (New York) · Zaanse Schans · Ziekenhuis · Zwembad